Sri Dutta Sharanam Ashtakam, श्री दत्त शरण अष्टकम्

श्री दत्त शरण अष्टकम्/Sri Datta Sharanam Ashtakam

Sri Datta Sharanam Ashtakam (श्री दत्त शरण अष्टकम्)

थापिञ्च नीलभा कलीबराय पिन्चवतंसया महेश्वराय ।

भक्तप्रिययमर पुजिताय किरत रुपय नमसिवाय || १ ||

त्रयेमययर्थि विनसनाय त्रैलोक्यनथाय दयपराय ।

योगेन्द्र चित्तंबुज संस्थिताय किरत रुपय नमसिवाय || २ ||

समस्तलोकोत्बव करणाय भवब्दि पोतय भयपःया ।

भुतेस्वराय अखिल भुतितय किरत रुपय नमसिवाय || ३ ||

कल्यनदाय अमल विग्रहाय ज्ननस्वरुपय गुनलयाय ।

विख्याता वीराय विसरधाय किरत रुपय नमसिवाय || ४ ||

अपर दुखर्नव नविकाय क्षिप्र प्रसाद्य वरप्रदाय ।

वीराय नाना मुनि सीवितय किरत रुपय नमसिवाय || ५ ||

महानु भवाय महाभुजाय मही परित्राय समुद्दिदाय ।

चोररी दुष्ट ग्रह नासनाय किरत रुपय नमसिवाय || ६ ||

कोदण्ड बनच्छुरिक विराजत कारयतेहे वैरिकुलन्तकाय ।

भक्तार्ति हन्द्री, परदीवातय किरत रुपय नंसिवाय || ७ ||

अध्यन्त हीनाय निरामयाय सर्वत्मनी कन्मश नासनाय ।

तापत्रयं व्याधि भिषग्वराय किरत रुपय नमसिवाय || ८ ||

Sri Datta Sharanam Ashtakam/श्री दत्त शरण अष्टकम् 

Thapincha Nilabha Kalibaraya Pinchavatansaya Maheshwaraya.
Bhaktpriyamar Pujitay Kirat Rupay Namasivaya || 1 ||

Traymayyarthi Vinasanay Trailokyanathay Dayparai.
Yogendra Chittambuj Sansthanaya Kirat Rupay Namasivaya || 2 ||

Samastlokotbav karnay bhavabdi potay bhayapahaya.
Bhutesvaraya Akhil Bhutitay Kirat Rupay Namasivaya || 3 ||

Kalyanadaya amal vigrahaya janaswarupay gunnalaya.
Noted Veeray Visardhay Kirat Rupay Namasivay || 4 ||

Upper Dukharnav Navikay Kshipra Prasadya boon.
Veeraya Nana Muni Sivitay Kirat Rupay Namasivaya || 5 ||

Mahanu Bhavay Mahabhujay Mahi Paritraya Samuddidaya.
Chori evil planet nasnay ​​kirat rupay namasivaya || 6 ||

Kodanda banachhurika virajat karayatehe varikulantakaya.
Bhakkarti Hundri 7 ||

Adhyant Hinay Niramayaya Sarvatmani Kanmash Nasanay.
Taptrayam Vyadhi Bhisgvaraya Kirat Rupee Namasivaya || 8 ||

Sri Datta Sharanam Ashtakam/श्री दत्त शरण अष्टकम् विशेषताए :

श्री दत्त शरण अष्टकम् के साथ-साथ यदि दत्तात्रेय स्तोत्र का पाठ किया जाए तो, श्री दत्त शरण अष्टकम् का बहुत लाभ मिलता है यह अष्टकम शीघ्र ही फल देने लग जाता है,  इस अष्टकम को करने से अपने परिवार जनों का स्वस्थ्य ठीक रहता है और लम्बे समय से बीमार व्यक्ति को इस अष्टकम का पाठ सच्चे मन से करने पर रोग मुक्त हो जाता है| यदि मनुष्य जीवन की सभी प्रकार के भय, डर से मुक्ति चाहता है तो वह इस अष्टकम का पाठ करे|